Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Opera Cherubini eindelijk in wereldpremière

Klagenfurt17 september 2010 Geen reacties

De opera Koukourgi van Luigi Cherubini is op donderdag na 217 jaar wachten eindelijk in wereldpremière gegaan. Het Stadttheater Klagenfurt in Oostenrijk produceerde het werk ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan en de 250e verjaardag van de componist.

Scène uit Koukourgi (foto: Stadttheater Klagenfurt / Helge Bauer).

Cherubini schreef Koukourgi – een komische opera over een Chinese generaal die twee geliefden uit elkaar wil houden – ten tijde van de Franse Revolutie. Hij maakte het werk daardoor nooit af, maar hield midden in de finale op met componeren.

Een paar jaar geleden werd de partituur van de opera teruggevonden in Krakau, Polen. Cherubini-kenner Heiko Cullmann voltooide de finale en het Stadttheater Klagenfurt besloot het als eerste ter wereld ter produceren, in het kader van haar 100-jarig bestaan.

De productie ging op 16 september, twee dagen na de 250e geboortedag van Cherubini, in wereldpremière onder leiding van Peter Marschik en in een regie van Josef E. Köpplinger. Volgens Monsters & Critics was het publiek enthousiast, hoewel de recensenten niet overdonderd waren door de kwaliteit van de opera.

De tv-zender 3sat zal in samenwerking met ORF en het theater de voortelling van zaterdagavond 18 september live uitzenden. Die voorstelling begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Stadttheater Klagenfurt.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.