Home » Nieuws

Kwartfinales Vocalisten Concours van start

Den Bosch17 september 2010 1 reactie

De kwartfinales van het Internationaal Vocalisten Concours zijn vandaag van start gegaan in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Er zijn zes Nederlandse zangers door de Nationale Voorronden vorig jaar en de voorselecties begin deze week gekomen.

Het Internationaal Vocalisten Concours is een grote, tweejaarlijkse zangcompetitie in Den Bosch, waar vanuit de hele wereld zangers naartoe komen om zichzelf te presenteren. Het concours ging zondag 12 september van start met de voorselecties, die woensdagmiddag afgesloten werden.

Een jury van mezzosopraan Marion van den Akker, casting director Arnold Alons, koordirigent Martin Wright en sopraan Nelly Miricioiu (invaller voor Evelyn Lear) kozen veertig zangers uit die zich vanaf vandaag in de kwartfinales mogen presenteren. Daarnaast waren er al 22 zangers geplaatst tijdens de Nationale Voorronden vorig jaar en via Youtube-audities.

Zondag om 19.00 uur vindt de laatste kwartfinale plaats. Op dinsdag 21 september staan de drie halve finales gepland. Op zaterdag 25 september volgt de finale met piano, op 26 september de finale met orkest en de prijsuitreiking.

Onder kwartfinalisten zitten zes Nederlandse zangers: de sopranen Rosanne van Sandwijk, Maartje Rammeloo, Aylin Sezer, Sonja Volten en Julia Westendorp en tenor Ben Heijnen.

Onder de overige kandidaten zitten meer dan tien Koreanen. Ook opvallend is dat ruim 25 zangers 30 jaar of ouder zijn.

Zie voor de volledige lijst van kwartfinalisten de website van het Internationaal Vocalisten Concours. Kijk ook eens op de videopagina van het concours voor interessante reportages.

door

1 reactie »

  • b.jansen zei:

    Heb gisteravond genoten van de kwartfinale van het vocalistenconcours.
    Er moet me wel iets van het hart wat me erg stoorde. Ik vond de presentatie van de directeur vooraf en tussendoor onder de maat.Haar kleding maakte een slonzige indruk en ook haar taalgebruik was weinig enthousiamerend en kleurloos. Jammer want verder straalt het concour een feestelijke sfeer uit en ziet er ook qua aankleding goed uit.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.