Nieuws

DagjeWeg.NL op de bres voor culturele sector

Het nieuwe kabinet is van plan om flink te bezuinigen op kunst en cultuur. Dat heeft grote gevolgen. Om de culturele instellingen te steunen, heeft DagjeWeg.NL het sociale mediaplatform #geefwet opgericht. De insteek: ga positief om met de tegenslagen.

Het nieuwe kabinet is van plan om 22 procent van de cultuurbegroting te schrappen. In totaal gaat het om 200 miljoen aan subsidie voor kunst en cultuur. Vooral de producerende kunsten, zoals theaters, orkesten en festivals, krijgen het zwaar. Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg en Muziekgebouw aan ’t IJ vrezen zelfs hun begroting niet rond te krijgen.

Daarom begint DagjeWeg.NL #geefwet, een initiatief om te bouwen aan de culturele sector. ,,Ik vind het belangrijk dat de culturele sector overeind blijft”, zegt Nando Eskes, uitgever van DagjeWeg.NL. ,,Met #geefwet proberen we, buiten de overheid om, de fondswerving voor de culturele instellingen te stimuleren. Daar wordt de sector uiteindelijk sterker van. Niet bij de pakken neerzitten, maar positief omgaan met de tegenslagen.”

Het sociale mediaplatform maakt gebruik van Twitter, Hyves en Facebook om nieuws, informatie en ideeën rondom de fondswerving voor de culturele sector te verspreiden. Iedereen kan meedenken en zelf met ideeën komen.

Zie voor meer informatie #geefwet op Twitter, Hyves, Facebook en DagjeWeg.

Vorig artikel

Intrigerende Król Roger uit Bregenz

Volgend artikel

Wisseling van de wacht in Washington

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.