Binnenkort

IOP op tournee met Verdi’s Nabucco

Internationale Opera Producties gaat in maart en april op tournee met een productie van Nabucco van Giuseppe Verdi. De regie komt van Anette Leistenschneider, de muzikale leiding is in handen van Alessandro Sangiorgi.

Nabucco is de tweede titel van Giuseppe Verdi die Internationale Opera Producties (IOP) dit seizoen opvoert. Eerder toerde het gezelschap rond met een productie van Rigoletto.

Affiche van de voorstelling.

De opera is gebaseerd op een bijbels verhaal over de koning Nebukadnessar. Het is de derde opera van Verdi en is vooral beroemd van het slavenkoor, dat nog altijd zeer regelmatig wordt uitgevoerd door onder meer amateurkoren. De rest van de opera is bij het grote publiek minder bekend.

IOP brengt het werk in een productie van Anette Leistenschneider, een Duitse regisseur die zich bezighoudt met opera, operette, muziektheater, musical en kinder- en jeugdtheater. ‘Vrijheid, liefde en drama smelten samen tot een meesterwerk’, aldus IOP.

De voorstellingen zullen muzikaal geleid worden door Alessandro Sangiorgi. De hoofdrollen zijn dubbel bezet. Elena Baramova zingt afwisselend met Iordanka Derilova de rol van Abigaille. Diana Diakova en Venera Kotlarova vertolken de partij van Fenena en Alfio Grasso en Emilio Marcucci zingen Nabucco.

De tournee begint op 22 maart in Zoetermeer. Daarna zijn er tot en met 21 april nog 24 voorstellingen in theaters in Nederland en België. Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

Vorig artikel

Dirigent Yakov Kreizberg overleden

Volgend artikel

Overbodige Walküre uit Bayreuth

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.