BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Van Aken en Westbroek gaan naar Verbier

Frank van Aken en zijn partner Eva-Maria Westbroek zingen deze zomer samen een akte uit Die Walküre op het bekende Verbier Festival in Zwitserland. Het concert wordt geleid door Valery Gergiev.

Het Verbier Festival is een internationaal muziekfestijn dat ieder jaar gedurende twee weken in de zomermaanden georganiseerd wordt in het Zwitserse wintersportdorp Verbier. Dit jaar vindt het festival plaats van 15 tot en met 31 juli.

Het festival programmeert jaarlijks de nodige grote namen. Zo waren Dame Gwyneth Jones, Deborah Voigt en Siegfried Jerusalem vorig jaar te horen in een concertante uitvoering van Salome, geleid door Valery Gergiev.

Gergiev keert dit jaar terug voor een concert met het Verbier Festival Orchestra op 30 juli. Op het programma staat onder meer de eerste akte uit Die Walküre van Richard Wagner. De rollen van Siegmund en Sieglinde worden daarin vertolkt door het Nederlandse koppel Frank van Aken en Eva-Maria Westbroek.

Tenor Van Aken en sopraan Westbroek treden vaker samen op. Momenteel zitten ze echter ver van elkaar vandaan: Van Aken zingt Tristan in Frankfurt en blijft daarna in de Duitse stad voor een andere productie, terwijl Westbroek in New York verblijft, waar ze morgen (22/4) debuteert als Sieglinde in Die Walküre. Voorafgaand aan het Verbier Festival zingt ze ook nog de titelrol in Ariane et Barbe-bleue in Barcelona.

In Verbier krijgen de twee Nederlandse zangers gezelschap van de grootheid Matti Salminen, die de rol van Hunding zal zingen. Verder speelt pianist Denis Matsuev een werk van Richard Strauss en voert het orkest een werk van Henri Dutilleux uit.

Naast dit concert is er nog veel meer opera en zang te beleven. Er is een opvoering van Dido and Aeneas, optredens van Bryn Terfel, Kiri Te Kanawa en Thomas Quasthoff, een Tosca met Barbara Frittoli, Aleksandr Antonenko en Bryn Terfel en een Così fan tutte van de Verbier-academie.

Zie voor meer informatie de website van het Verbier Festival 2011.

Vorig artikel

Kunnen barihunks ook echt zingen?

Volgend artikel

De buitengewone stem van Jussi Björling

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.