Home » Binnenkort

Opera op radio en tv: week 22

26 mei 2011 Geen reacties

Iedere week maakt Place de l’Opera een keuze uit het aanbod van opera en aanverwante muziek op radio en tv. In week 22 (28 mei – 3 juni 2011) onder andere Natalie Dessay en comédienne Dawn French in La fille du régiment en bewerkte liederen van Schumann en Schubert gezongen door Barbara Sukowa.

Zaterdag 28 mei

Le nozze di Figaro (W.A. Mozart)

Scène uit Le nozze di Figaro (foto: A.T. Schaefer).

Deze versie van het duo Wieler/Morabito voor De Nederlandse Opera stamt uit 2006. Dirigent was Ingo Metzmacher, solisten onder andere Danielle de Niese, Luca Pisaroni, Maite Beaumont, Mario Luperi en Charlotte Margiono.
BravaNL: 18.00 u.

Der Rosenkavalier (R. Strauss)
Productie van De Nederlandse Opera, opgenomen op 26 mei in Het Muziektheater. Sir Simon Rattle dirigeert het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de cast bestaat uit solisten als Anne Schwanewilms, Kurt Rydl, Sally Matthews en Ellen van Haaren. Volgens de planning heeft op 26 mei Michelle Breedt de rol van Octavian gezongen.
Radio4: 19.00 u.

Walter Legge
Meteen na Der Rosenkavalier wordt in het Radio4-documentaireprogramma ‘De Bedding’ een portret uitgezonden van platenproducent Walter Legge. Legge was een legendarisch platenproducer en echtgenoot van de Duitse sopraan Elisabeth Schwarzkopf.
Radio 4: 23.00 u.

Zondag 29 mei

Ein deutsches Requiem (J. Brahms)
Brahms gebruikte voor zijn requiem teksten uit het Oude en Nieuwe Testament in de vertaling door Luther. Deze uitvoering werd gegeven in de Gouden Zaal van de Musikverein in Wenen in 1997. De Berliner Philharmoniker stond onder leiding van Claudio Abbado. Barbara Bonney en Bryn Terfel waren de solisten.
BravaNL: 10.00 u.

Barbe-Bleue (J. Offenbach)
De jaarlijkse sprookjesopera op de speellijst van Opera Zuid was dit seizoen Barbe-Bleue van Offenbach. U hoort in deze recente opname het Limburgs Symfonie Orkest onder leiding van José Areán. Regisseur Waut Koeken werkte samen met onder andere Karin Strobos, Machteld Vennevertloo, Mark Omvlee, Martijn Sanders, Marcel van Dieren en Steve De Schepper.
BravaNL: 20.30 u.

Pelléas et Mélisande (C. Debussy)
In juni 2010 stond het Orchestre Révolutionnaire et Romantique en het Monteverdi Choir onder leiding van dirigent John Eliot Gardiner op het toneel van de Opera Comique in Parijs om de opera van Debussy uit te voeren. Stéphane Braunschweig verzorgde de regie, met solisten als Phillip Addis (Pelléas), Karen Vourch (Mélisande), Marc Barrard (Golaud) en Markus Hollop (Arkel).
Mezzo: 20.30 u.

Maandag 30 mei

The Rake’s Progress (I. Stravinsky)
Stravinsky’s opera werd in deze productie van De Munt in Brussel uitgevoerd door het eigen koor en orkest. Solisten onder andere: Laura Claycomb, Andrew Kennedy en William Shimell.
BravaNL: 20.30 u.

Dinsdag 31 mei

La fille du régiment (G. Donizetti)

Dawn French in La fille du régiment (foto: Alastair Muir).

Een Royal Opera House-productie uit 2008 met in de cast Natalie Dessay, Juan Diego Flórez, Felicity Palmer en comédienne Dawn French. Verder het koor en orkest van The Royal Opera onder leiding van Bruna Campanella.
BravaNL: 18.00 u.

Albert Herring (B. Britten)
Het orkest van de Opéra de Rouen/Haute Normandie onder leiding van Laurence Equilbey. De hoofdrollen: Allan Clayton (Albert Herring), Nancy Gustafson (Lady Billows), Felicity Palmer (Florence Pike), Ailish Tynan (Miss Wordsworth), Christopher Purves (Mr. Gedge), Simeon Esper (Mr. Upfold). Opname uit l’Opéra Comique (2009).
Mezzo: 20.30 u.

Woensdag 1 juni

Gran Gala di Verdi
Sterrengala ter gelegenheid van de 100e sterfdag van Verdi in 2001. Op het podium staan Plácido Domingo, José Carreras, José Cura en Marcelo Álvarez. Op het programma staan delen uit onder andere Il Trovatore, Nabucco, Rigoletto, La Traviata, Un ballo in maschera, Don Carlo, Aida, Otello en Falstaff. Zubin Mehta dirigeert het orkest Maggio Musicale Fiorentino.
BravaNL: 20.30 u.

Donderdag 2 juni

Don Carlo (G. Verdi)
Simon Keenlyside en Rolando Villazón zingen de hoofdrollen in de opvoering van The Royal Opera in Londen. In de andere rollen Sonia Ganassi, Robert Lloyd, Jacques Imbrailo en Anita Watson. Antonio Pappano was de dirigent in deze productie.
BravaNL: 18.00 u.

Les Indes Galantes (J. Rameau)
In het nachtconcert op Radio4 de suite van Rameau, uitgevoerd door Arte dei Suonatori onder leiding van Alexis Kossenko en sopraan Sabine Devieilhe.
Radio4: 01.00 u.

Vrijdag 3 juni

Concert (F. Schubert, R. Schumann en R. de Leeuw)
Een programma van Cherry Duyns over de bewerkingen die Reinbert de Leeuw maakte van liederen van Schumann en Schubert. De sopraan Barbara Sukowa voert de liederen uit, begeleid door De Leeuw en het Schönberg Ensemble. Op het programma staan onder meer Dichterliebe en delen uit de Winterreise.
Mezzo: 15.20 u.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.