Binnenkort

Stotijn zingt Mahler in Kleine Zaal

De bekende Nederlandse mezzosopraan Christianne Stotijn geeft dinsdag 1 november een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hoofdmoot van haar programma zijn de Kindertotenlieder van Mahler. Verder zingt ze Richard Strauss en Pfitzner.

Christianne Stotijn (foto: Marco Borggreve).

Christianne Stotijn is een bekend en geprezen mezzosopraan. Vooral haar kwaliteiten in het liedrepertoire staan hoog aangeschreven. Afgelopen zomer stond ze nog in de Grote Zaal van het Concertgebouw met een programma met Spaanse, Hebreeuwse, Russische en hindoestaanse poëzie.

Dinsdag 1 november is de mezzo terug, nu in de Kleine Zaal. Onder begeleiding van pianist Joseph Breinl, waarmee ze regelmatig samenwerkt, geeft ze een recital ‘om niet te missen’, aldus het Concertgebouw.

Stotijn zingt diverse liederen van Richard Strauss, waaronder ‘Ständchen’ en ‘Zueignung’. Ze wisselt Strauss af met liederen van Pfitzner, waaronder vier liederen uit ‘Fünf Lieder’. Centraal in haar optreden staan echter de Kindertotenlieder van Gustav Mahler. Deze vijf liederen op gedichten van Friedrich Rückert gingen in 1905 in première.

Het recital begint om 20.15 uur. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

IOP ensceneert eigentijdse Carmen

Volgend artikel

Bregenzer Chénier op dvd bij C Major

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.