Home » Binnenkort

Poppea als hiphop-breakdance-opera

1 november 2011 Geen reacties

Het cross-over dansgezelschap ISH toert samen met het VocaalLAB deze maanden rond met een bijzondere versie van Monteverdi’s opera L’Incoronazione di Poppea: MonteverdISH. Het is een mix van breakdance, hiphop, beatbox, dubstep en opera.

Scène uit MonteverdISH (foto: Ben van Duin).

ISH heeft de klassieke opera van Claudio Monteverdi getransformeerd tot een ‘eigen, uniek stuk’, aldus het gezelschap. ,,Dit is het heftige verhaal waarin het streven naar macht samenvalt met de kracht van de liefde. Het is actueel en gaat iedereen direct of indirect aan.”

De voorstelling wordt uitgevoerd door breakdancers, een beatboxer, zangers, musici en een dj. Een bijzondere mix, maar volgens ISH helemaal geen gekke. Het gezelschap noemt het zelfs een ‘ultieme cross-over’.

De productie is geregisseerd en gechoreografeerd door Marco Gerris. De muzikale leiding van VocaalLAB is in handen van Romain Bisschof en Arnout Lems. Als solisten van VocaalLAB zijn Nienke Otten, Laura Bohn, Harm Huson en Marijn Zwitserlood te horen.

MonteverdISH ging al op 8 oktober in première, maar is tot en met 9 december nog negentien keer te zien, waaronder binnenkort in de Rotterdamse Schouwburg (8 november).

Zie voor meer informatie de website van ISH.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.