Binnenkort

Met zendt nieuwe Siegfried uit in bios

De Metropolitan Opera zendt zaterdag 5 november een nieuwe productie van Siegfried uit in bioscopen over de hele wereld. De enscenering komt van Robert Lepage, Jay Hunter Morris zingt de titelrol.

Het hellevuur waar Don Giovanni zaterdag jongstleden in verdween is amper gedoofd of er staat alweer een nieuwe live-bioscoopuitzending vanuit New York op het programma: Siegfried van Richard Wagner. Het is het derde deel van een nieuwe Ring-cyclus die regisseur Robert Lepage momenteel voor de Met aan het maken is. Later dit seizoen volgt het slotdeel, Götterdämmerung.

Siegfried wordt gedirigeerd door Fabio Luisi, de vervanger van James Levine die ook afgelopen zaterdag op de bok stond bij Don Giovanni. Luisi leidt een cast van gerenommeerde Wagner-zangers, met in de titelrol Jay Hunter Morris. Morris is een Amerikaanse tenor die eerder dit jaar zijn roldebuut als Siegfried maakte bij de San Francisco Opera – met veel succes.

Deborah Voigt, regelmatig presentatrice van de Met-uitzendingen, neemt de rol van Brünnhilde op zich. Patricia Bardon zingt Erda en Gerhard Siegel vertolkt Mime. De beroemde bas-bariton Bryn Terfel zingt Der Wanderer en Eric Owens zet Alberich neer.

De voorstelling van Siegfried wordt in diverse bioscopen in Nederland uitgezonden, waaronder vele vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Foroxity Limburg. De uitzending begint om 17.00 uur en duurt bijna zes uur.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder een kort fragment van Jay Hunter Morris in de titelrol:

Vorig artikel

Palermo (1): Een stad vol theater

Volgend artikel

Poppea als hiphop-breakdance-opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.