Binnenkort

Kaufmann zingt Faust in bioscoop

De Metropolitan Opera zendt zaterdag 10 december live de opera Faust uit, met stertenor Jonas Kaufmann in de titelrol. Rotterdams chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin staat op de bok, de succesvolle regie komt van Des McAnuff.

Jonas Kaufmann als Faust (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De Met laat deze weken veelvuldig van zich horen. Afgelopen zaterdag zond het New Yorkse operahuis Händels Rodelinda uit in bioscopen over de hele wereld. Aanstaande zaterdag is Charles Gounods geliefde opera Faust aan de beurt.

De titelrol in de opera van de Franse componist is een sterpartij voor een tenor. In New York neemt de gevierde Duitse tenor Jonas Kaufmann die rol op zich. Marina Poplavskaya, die de afgelopen seizoenen tweemaal in Amsterdam te zien was, zingt Marguerite. Ze vervangt Angela Gheorghiu, die oorspronkelijk de partij zou zingen.

René Pape zingt Méphistophélès en Russell Braun vertolkt Valentin. Michele Losier is tot slot Siébel.

Op de bok staat de Canadese maestro Yannick Nézet-Séguin, de chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij was vorig seizoen in de bioscoopserie van de Met te zien met Don Carlo, waar ook Poplavskaya een rol in vertolkte.

De regie komt van Des McAnuff. Zijn concept, waarin hij de opera verplaatst naar het begin van de twintigste eeuw, werd vorig seizoen nog succesvol ontvangen in Londen.

In Nederland zenden diverse bioscopen Faust uit, waaronder vele vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Foroxity in Limburg.

Zie voor meer informatie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Petersen imponeert met eerste Violetta

Volgend artikel

Lawrence Renes aangesteld in Stockholm

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.