Binnenkort

Medici.tv zendt werken Poulenc en Fauré uit

Het online tv-station Medici.tv zendt vrijdagavond 27 januari vanuit Lyon twee religieus getinte twintigste-eeuwse werken uit. Het orkest van de Lyonaisse opera voert het Stabat Mater van Poulenc en het Requiem van Fauré uit.

Het auditorium te Lyon.

De chef-dirigent van het Orquesta Nacional de España, Josep Pons, wordt geregeld door het Orchestre National de Lyon uitgenodigd als gast-dirigent. Komende vrijdag zal hij weer voor het orkest staan, en hij brengt het Orfeón Donostiarra koor uit San Sebastián mee.

Het Stabat Mater van Poulenc dateert uit 1950. Hij schreef het bij de dood van de schilder Christian Jacques Bérard. De sopraansolo wordt gezongen door Patricia Petibon.

Daarna volgt het Requiem van Gabriel Fauré. Collega-componist Claude Debussy zei over het Pie Jesu uit dat requiem dat het ‘het enige echte Pie Jesu is, zoals Mozarts Ave Verum het enige echte Ave Verum is’.

Het orgel waarop Fauré in 1900 het werk voltooide, staat nu in het Auditorium in Lyon, waar het concert zal plaatsvinden. Petibon vertolkt het Pie Jesu, Lionel Lhote zingt de baritonsolo.

De uitzending op Medici.tv begint om 20.00 uur.

Vorig artikel

Freiburg viert nieuw Wagner-succes

Volgend artikel

Klaus Mertens voert Winterreise uit

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.