Home » Binnenkort

Opera Studio voert Pelléas et Mélisande op

Amsterdam21 maart 2012 Geen reacties

Opera Studio Nederland voert zaterdag 24 maart Debussy’s opera Pelléas et Mélisande op. Artistiek directeur Timothy Nelson voert de regie. De titelrollen worden vertolkt door Iurii Samoilov en Kristina Bitenc.

Iurii Samoilov (foto: www.operastudio.nl).

De uitvoering van Pelléas et Mélisande is de vierde ‘projectpresentatie’ van de studio dit seizoen. De opera wordt opgevoerd in de Doelenzaal aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam.

,,De geheimzinnigheid, breekbaarheid en enorme schoonheid van deze opera brengen de toehoorder in verrukking en insinueren een zee van betekenis en droefheid”, omschrijft de Studio. ,,Pelléas et Mélisande is één van de meest betoverende werken uit de twintigste eeuw. Regisseur Nelson wil met deze nieuwe versie de kinderlijke verwonderingen en eenzaamheid van dit werk voelbaar maken.”

De rol van Pelléas wordt gezongen door bariton Iurii Samoilov, die onlangs voor het eerst bij De Nederlandse Opera te horen was. Mélisande wordt vertolkt door Kristina Bitenc. Verder zingt Bastiaan Witsenburg Golaud en is Dilay Girgin Ynold.

De muzikale leiding is in handen van Hans Schellevis. Nathalie Doucet-Lalkens zorgt voor de instudering en voor pianobegeleiding.

De voorstelling begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Opera Studio Nederland.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.