Binnenkort

Studenten presenteren In the Beginning

Studenten van het Utrechts Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht voeren op 7 en 24 april de nieuwe kameropera In the Beginning op. Het werk is losjes gebaseerd op het scheppingsverhaal.

De kameropera In the Beginning is gecomponeerd en geschreven door de jonge componiste Carlijn Metselaar en wordt geregisseerd door de eveneens jeugdige Bram Verhaar. Carolijn Moulen-Janssen heeft de muzikale leiding in handen.

De opera is gebaseerd op het scheppingsverhaal, met logischerwijs centrale rollen voor Adam en Eva. ,,In de meest paradijselijke omstandigheden proberen Adam en Eva hun wereld te doorgronden, maar stuiten al snel op een onoplosbaar probleem: elkaar”, luidt de beschrijving.

Adam wordt vertolkt door Bjarni Gudmundsson, Eva is een rol van Channa Malkin en Stefan Sigurjonsson zingt Al (God). Verder krijgen ook de slang, de boom, de duivel en de engelen een stem.

De gehele productie wordt gezongen, gespeeld, geregisseerd en georganiseerd door studenten. De première vindt plaats op zaterdag 7 april om 20.00 in Theater Kikker in Utrecht. Op 24 april is er nog een voorstelling, in de Stadsschouwburg Utrecht.

Zie voor meer informatie de speciale website rond In the Beginning.

Vorig artikel

Discografie: Il turco in Italia

Volgend artikel

Programma Festival d’Aix-en-Provence 2012

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.