Binnenkort

Zomeropera Alden Biesen speelt Lehár

Sinds vorige week is er in het Belgisch-Limburgse Bilzen weer een productie van de Zomeropera Alden Biesen te zien. Dit jaar voert het gezelschap Lehárs operette Die Lustige Witwe op. Bruno Van Heystraeten regisseert, Federico Santi staat op de bok.

Van Heystraeten keert bij de Zomeropera terug nadat hij in 2010 al Il barbiere di Siviglia ensceneerde. Daarmee bewees hij al dat hij ‘een meester is in het bedenken van een komische en boeiende regie’, aldus het gezelschap.

In zijn productie speelt Lehárs operette zich af tijdens het interbellum, in de Parijse antiekzaak ‘Das Vaterland & Sohn’. Eigenaar Mirko Zeta en zijn tweede vrouw Valencienne organiseren een afscheidsborrel met het personeel, aangezien de zaak er erg slecht aan toe is door de beurscrash. De rijke, onweerstaanbare weduwe Hanna Glawari kan uitkomst bieden.

Die rol van Hanna wordt bij de Zomeropera vertolkt door afwisselend Eleni Calenos en Martine Reyners. Andere namen in de cast zijn onder andere Ilse Eerens, Anna Nesyba, Timothy Sharp, Thomas Weinhappel, Piet Vansichen, Jörn Eichler en Michael Smallwood. De cast wordt begeleid door het Zomeropera Orkest onder leiding van Federico Santi.

Die Lustige Witwe is nog tot en met 23 juni te zien. Zie voor meer informatie de website van Zomeropera Alden Biesen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 23

Volgend artikel

Operadagen Rotterdam 2012 – Dag 8

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.