Binnenkort

Trovatore in maffiastijl weer in het land

De Trovatore waarmee Internationale Opera Producties in 2009 door het land toerde, komt weer terug. Vanaf 10 oktober is de opera van Verdi in dertien theaters in Nederland en België te zien, nu onder de vlag van Senf Theaterpartners.

Scène uit Il Trovatore (foto: Vitali Brusinski).

Il Trovatore is één van de opera’s uit de zogenoemde ‘trilogia populare’ van Giuseppe Verdi, naast Rigoletto en La traviata. Een geliefde titel dus – en dat ondanks de gekunstelde, ingewikkelde plot.

Regisseur Marianne Berglöf hulde het werk in 2009 in maffiasferen, in haar productie voor Internationale Opera Producties. Een geslaagde voorstelling. Place de l’Opera schreef: ,,De maffiasferen passen goed bij Verdi’s muziek, die in de handen van enkele begenadigde solisten prima tot haar recht komt.”

Met Trovatore werd in 2009 voor het eerst het Nationaal Bolshoj Theater Minsk naar Nederland gehaald en ook voor deze reprisetournee zijn de Wit-Russen ingehuurd. Op de bok staat wederom Viktor Ploskina.

Il Trovatore is op 10 oktober te zien in de Stadsschouwburg Utrecht en daarna tot en met 28 oktober in diverse andere schouwburgen en theaters. Zie voor meer informatie de website van Senf Theaterpartners.

Vorig artikel

Elīna Garanča zingt beter dan ooit

Volgend artikel

Opera in de media: week 41

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 5 oktober 2012 at 10:14

    Ik probeer er achter te komen met welke solisten ze dat doen, ik kom nl. primair voor de solisten….. (opera’s zonder vermelding van de solisten vind ik altijd bijzonder onsympatiek…als erwtensoep zonder erwten…en ik zal daar dan principieel dus niet heen gaan..)maar ik kan er nergens info over vinden. Hun website http://www.operaproducties.nl bestaat niet meer en het STIOP zelf heeft geen site…
    Wat zou er aan de hand zijn?