Home » Binnenkort

DNO trapt herneming Ring-cyclus af

Amsterdam8 november 2012 1 reactie

Met de première van Das Rheingold op 15 november trapt De Nederlandse Opera zijn herneming van Pierre Audi’s enscenering van Der Ring des Nibelungen af. De vier delen van Wagners meesterwerk worden verspreid over dit en volgend seizoen opgevoerd.

De Nederlandse Opera (DNO) voerde in april en september 2005 de volledige Ring des Nibelungen van Wagner op in een nieuwe regie van Pierre Audi, artistiek directeur van het Amsterdamse operahuis. In het kader van het Wagner-jaar wordt de cyclus hernomen.

Das Rheingold ging op 22 september 1869 in wereldpremière in München. De ‘Vorabend’ werd, hoewel deel één van de cyclus, door Richard Wagner als laatste gecomponeerd.

Hartmut Haenchen, die vanaf 1986 bijna vijftien jaar muzikaal directeur bij DNO was, heeft de muzikale leiding van de productie in handen. Hij stond ook in 2005 op de bok tijdens de uitvoeringen van de Ring.

De cast heeft DNO gevuld met de nodige gerenommeerde namen. Thomas Johannes Mayer zingt Wotan, Werner Van Mechelen vertolkt Alberich en Doris Soffel is present als Fricka.

De Nederlandse tenor Marcel Reijans staat op het toneel als Froh en Stefan Margita zingt Loge. Andere optredens zijn er van onder andere Vladimir Baykov, Wolfgang Ablinger-Sperrhacke, Stephen Milling, Jan-Hendrik Rootering en Anna Gabler.

De reprise gaat op 15 november om 20.00 uur in première in Het Muziektheater (wapen u, de 2,5 uur lange opera wordt zonder pauze gebracht). Daarna zijn er tot en met 30 november nog vijf voorstellingen.

Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

door

1 reactie »

  • Leen Roetman zei:

    Ik verheug me erop!
    Ook mooi is dat de complete DNO RING in Pierre Audi’s onvolprezen tijdloze enscenering nu als DVD box voor zo’n 60 a 65 euro verkrijgbaar is. Ga ik zeker nu ook aanschaffen. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Inderdaad ‘legendarisch’.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.