BinnenkortNieuws

Richard Tucker Gala online te zien

Het Richard Tucker Gala werd in november gehouden in New York. Tijdens het concert traden onder andere Olga Borodina, Marcello Giordani en Dmitri Hvorostovsky op en ontving sopraan Ailyn Pérez de 2012 Richard Tucker Award. Het programma is nu online te zien.

Ailyn Pérez (foto: Paul Mitchell).

De Richard Tucker Music Foundation is opgericht ter nagedachtenis van de Amerikaans tenor die in 1975 overleed. Het doel is eer te bewijzen aan de muzikale erfenis van Tucker door het steunen van jong Amerikaans operatalent.

Eén van de activiteiten is het jaarlijkse gala, dat ditmaal werd gehouden in de Avery Fisher Hall, gevestigd in het New Yorkse Lincoln Center.

Een aanzienlijke rij bekende solisten stond op het podium in New York. Er waren optredens van Olga Borodina, Marcello Giordani en Dmitri Hvorostovsky. Ildar Abdrazakov, die dit seizoen de titelrollen zingt in Le nozze di Figaro en Don Giovanni bij de naburige Metropolitan Opera, was eveneens van de partij en Erwin Schrott liet ook van zich horen. Zij zongen fragmenten uit opera’s als La traviata en De barbier van Sevilla.

Ailyn Pérez ontving de Richard Tucker Award en was eveneens te horen met het orkest onder leiding van Patrick Summers. Opmerkelijk is dat de echtgenoot van Ailyn Pérez, tenor Stephen Costello, de Richard Tucker Award in 2009 won. Ook hij gaf een optreden tijdens het programma.

Het gala werd vorige week uitgezonden door de Amerikaanse publieke omroep PBS en is nu online via de website van de zender te bekijken.

Vorig artikel

Villazón zingt Verdi vs. Villazón zingt Verdi

Volgend artikel

Operatips voor de kerst

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.