Binnenkort

De Stilte van Saar in wereldpremière

Op vrijdag 22 februari gaat de voorstelling De Stilte van Saar in première. In opdracht van Muziektheater Hollands Diep schreef Vanessa Lann een compositie op een tekst van Erik-Ward Geerlings. De wereldpremière is in het net verbouwde Energiehuis in Dordrecht.

Het muziektheaterstuk De Stilte van Saar gaat, zo schrijft Hollands Diep in de aankondiging, over een meisje dat uitblinkt in normaal zijn. Totdat de aanpassing aan de buitenwereld haar opbreekt en zij in een crisis belandt. Ze beweegt niet meer, ze zwijgt en verzinkt in een diepe droomwereld. Daar wordt ze door een brutale Vlieg uitgedaagd om in beweging te komen, en ze begint aan een heftige innerlijke reis. Op zoek naar wie zij is en wie zij wil zijn.

De rol van Saar wordt gezongen door sopraan Jennifer van ’t Hart, die met de leden van VocaalLAB de zang voor haar rekening neemt. VocaalLAB is medeproducent van deze voorstelling.

De begeleiding is door het ensemble Klang; Romain Bischoff heeft de muzikale leiding. De voorstelling wordt geregisseerd door Cilia Hogerzeil, artistiek directeur van Muziektheater Hollands Diep en eerder verantwoordelijk voor producties als Tranen van Bach, Lege Wieg/Bos Besik en De Waterman.

De Stilte van Saar wordt vanaf 22 februari acht keer gespeeld in het Energiehuis in Dordrecht. Informatie over data, kaarten en tijden vindt u op de website van Hollands Diep.

Hieronder de trailer van De Stilte van Saar:

Vorig artikel

Scala in Hoofddorp houdt Weense avond

Volgend artikel

Gerhaher waagt zich aan opera-cd

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.