Binnenkort

Gergiev dirigeert Fidelio in Rotterdam

De beroemde dirigent Valery Gergiev zal op 4 en 6 september voor het eerst in zijn carrière de opera Fidelio van Beethoven dirigeren. Dat doet hij tijdens het Gergiev Festival Rotterdam, dat op 29 augustus aan haar veertiende editie begint.

Het festival draait, zo zegt de naam al, rond de Russiche dirigent Gergiev. Van 29 augustus tot en met 6 september zal hij tal van werken leiden.

De uitvoering van Fidelio, de enige opera van Beethoven, is het hoogtepunt van het festival. Het gaat om een semiscenische uitvoering op vrijdag 4 en zondag 6 september. Er zijn nog enkele kaarten voor die voorstellingen verkrijgbaar.

Gergiev krijgt het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder zijn hoede. De solisten zijn onder andere Melanie Diener (Leonore), John Mac Master (Florestan) en Lisa Milne (Marzelline).

Het festival wordt op 29 augustus geopend met een gratis toegankelijk Veerhavenconcert. Samen met solisten van het Mariinsky Theater wordt dan Russische operamuziek uitgevoerd.

Voor details over de rest van het programma, zie www.gergievfestival.nl.

Vorig artikel

Youtube-portret: Dmitri Hvorostovsky

Volgend artikel

Een kleine discografie van Hvorostovsky

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.