BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Offenbach, Damrau, Calleja bij Sonostream

Sonostream.tv brengt de komende weken drie gratis live-uitzendingen van producties uit Oostenrijk en Duitsland. Zo zijn Offenbachs Barbe-bleue en Donizetti’s Lucia di Lammermoor kostenloos te bewonderen.

Diana Damrau (foto: Michael Tammaro).
Diana Damrau (foto: Michael Tammaro).

Sonostream.tv is een online platform waar regelmatig operaproducties live gestreamed worden. Zo was onlangs Händels Orlando te zien en kwamen eerder opera’s van Bellini en Rossini voorbij.

Ook de komende weken kan de muziekliefhebber weer terecht op de website voor gratis muziekvertier. Vanavond (vrijdag 21 juni) wordt het openingsconcert van het Styriarte Festival in Graz vertoond. Daarin wordt allerhande filmmuziek gespeeld.

Morgen (zaterdag 22 juni) staat Offenbachs ‘opéra-bouffe’ Barbe-bleue op het programma, in een productie van hetzelfde Styriarte Festival. Nikolaus Harnoncourt dirigeert het Chamber Orchestra of Europe, het Arnold Schönberg Choir en solisten als Elisabeth Kulman, Johannes Chum, Sophie Marin-Degor en Cornel Frey.

Een paar weken later, op woensdag 10 juli, wordt Lucia di Lammermoor uitgezonden vanuit de Philharmonie im Gasteig, in München. Diana Damrau zingt in deze concertante opvoering de rol van Lucia. De bekende tenor Joseph Calleja is Edgardo. Daarnaast treden onder anderen Ludovic Tézier, David Lee en Nicholas Testé op. Jesús López-Cobos dirigeert.

Zie voor de details en voor de uitzendingen sonostream.tv.

Vorig artikel

Opera in de media: week 26

Volgend artikel

Filmpjes: De vijf finalisten in Cardiff

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.