Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

RCM zendt masterclass Finley live uit

Londen17 september 2013

door

Het Royal College of Music zendt op woensdag 18 september live een masterclass van Gerald Finley uit. De bekende bariton, zelf een alumnus van het Londense conservatorium, zal vanaf 15.00 uur (Nederlandse tijd) zijn kennis overdragen op de nieuwe generatie.

Gerald Finley (foto: Sim Canetty Clark).

Gerald Finley (foto: Sim Canetty Clark).

Het Royal College of Music (RCM), gevestigd in hartje Londen, bracht een aantal van de grootste namen uit de muziekgeschiedenis voort, zoals Benjamin Britten, Vaughan Williams, Colin Davis en Joan Sutherland. Veel van die grootheden bezoeken nog regelmatig het conservatorium om wat van hun opgedane ervaring terug te geven.

Het RCM zendt diverse van die masterclasses live en gratis uit op zijn website en zet de opnamen vervolgens op zijn YouTube-kanaal. Daar zijn momenteel bijvoorbeeld masterclasses van violiste Ida Haendel en pianist András Schiff terug te kijken.

Ook de masterclass van bariton Gerald Finley op 18 september is later terug te kijken op YouTube. Hetzelfde geldt voor de les die pianist Lang Lang op 16 november zal geven. Die is zowel live via de RCM-website te volgen als later op YouTube terug te zien.

Zie voor meer informatie de website van het Royal College of Music.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.