Buitenlands nieuwsNieuws

Pavarotti wint postuum BRIT Award

Luciano Pavarotti zal op 2 oktober postuum de Lifetime Achievement Award van de Classical BRIT Awards ontvangen. Zijn weduwe Nicoletta Mantovani-Pavarotti neemt de prijs in ontvangst tijdens de ceremonie in de Royal Albert Hall in Londen.

LucianoPavarottiIn 2007 zou Pavarotti bij de jaarlijkse ceremonie van de Classical BRIT Awards (de belangrijkste Britse muziekprijzen) al de Lifetime Achievement Award uitgereikt krijgen. Kort voor het evenement overleed hij echter.

Zes jaar later – en precies vijftig jaar na zijn eerste opname en tv-optreden – valt Pavarotti alsnog de eer ten deel. “Het is geweldig dat de Classical BRIT Awards op deze manier helpt om zijn erfenis levend te houden”, zei Pavarotti’s weduwe Nicoletta Mantovani-Pavarotti op de website van de BRIT Awards.

Tijdens de ceremonie in de Royal Albert Hall zal één van Pavarotti’s grootse fans, tenor Joseph Calleja, het lied ‘Caruso’ zingen, als eerbetoon aan de legendarische zanger.

Op 2 oktober zal eveneens bekend worden gemaakt wie in de andere categorieën met een BRIT Award naar huis gaat. Wat zangers betreft is Joyce DiDonato genomineerd als Female Artist of the Year en Jonas Kaufmann als Male Artist of the Year. Kaufmann maakt ook kans op Critic’s Award.

Joseph Calleja is genomineerd voor de categorie Breakthrough Artist of the Year en voor de categorie Album of the Year, met zijn cd Be My Love.

Hieronder het lied ‘Caruso’ uit de mond van Luciano Pavarotti (1935-2007):

Vorig artikel

Peretyatko tovert cliché om tot belevenis

Volgend artikel

RCM zendt masterclass Finley live uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.