BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Sonostream.tv zendt Neue Stimmen uit

Sonostream.tv zendt op 10 en 12 oktober live de halve finale en finale van het zangconcours Neue Stimmen uit. De eindronden van de internationale competitie vinden plaatsen in Gütersloh, Duitsland.

Marina Rebeka won de competitie in 2007.
Marina Rebeka won de competitie in 2007.

De competitie Neue Stimmen werd in 1987 opgezet door de Bertelsmann Stiftung als springplank voor jonge zangers uit Europa. Grote namen als Vesselina Kasarova, Michael Volle, Marina Rebeka en Christiane Karg behoren tot de laureaten.

Inmiddels is het concours internationaler geworden en proberen zangers uit de hele wereld een plaatsje in de eindronden te bemachtigen. Die eindronden vinden plaats in Gütersloh, van 6 tot en met 12 oktober.

Van de 42 zangers die door de audities zijn gekomen, mogen er op 10 oktober twaalf aantreden voor de halve finale. Zes van hen worden uitverkoren om op 12 oktober in de finale te zingen, begeleid door de Duisburger Philharmoniker onder leiding van Giordano Bellincampi.

De zangers worden beoordeeld door een internationale jury, met in het oog springende oud-zangers als Francisco Araiza, Siegfried Jerusalem (net klaar met de Wagner Academie in Den Bosch) en Anja Silja en operadirecteuren als Dominique Meyer (Wiener Staatsoper), Bernd Loebe (Oper Frankfurt) en Christoph Meyer (Deutsche Oper am Rhein).

De halve finale wordt op 10 oktober vanaf 19.00 uur gestreamd. De finale vangt eveneens om 19.00 uur aan. Wie de uitzendingen mist, kan ze tot vier weken na de finale terugkijken op Sonostream.tv.

Zie voor meer informatie Sonostream.tv.

Vorig artikel

Orkest Achttiende Eeuw toert met Così

Volgend artikel

Thomas Hampson krijgt Mendelssohnprijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.