Home » Binnenkort, Nieuws

R’dams Opera Koor geeft benefietconcert

Rotterdam30 april 2014

door

Het Rotterdams Opera Koor geeft op 10 mei in de Open Hof Ommoord in Rotterdam een benefietconcert voor de Daniel den Hoed Stichting, die dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert. Het concert staat daarnaast ook in het teken van Moederdag. Sopraan Marion Roberts soleert.

Het Rotterdams Opera Koor.

Het Rotterdams Opera Koor.

De Daniel den Hoed Stichting houdt zich al honderd jaar bezig met de bestrijding van kanker. De kreet van de stichting is dan ook: ‘Maak kanker kansloos!’ De opbrengst van het benefietconcert van het semiprofessionele Rotterdams Opera Koor moet die missie ondersteunen.

Het koor zal tijdens het concert onder meer een deel uit Carmina Burana van Orff zingen en heeft verder werken geprogrammeerd rond Moederdag.

Er is veel solistische inbreng. Naast violiste Floortje Braam, accordeoniste Paula van Wanrooij en bariton Ago Verdonschot (tevens dirigent) treedt de Zuid-Afrikaanse coloratuursopraan Marion Roberts op. Het concert wordt begeleid door Ben Martin Weijand, pianist en begeleider bij het Groot Omroepkoor.

Het concert vindt plaats in de Open Hof Ommoord en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro. Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Opera Koor.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.