BinnenkortNieuws

R’dams Opera Koor geeft benefietconcert

Het Rotterdams Opera Koor geeft op 10 mei in de Open Hof Ommoord in Rotterdam een benefietconcert voor de Daniel den Hoed Stichting, die dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert. Het concert staat daarnaast ook in het teken van Moederdag. Sopraan Marion Roberts soleert.

Het Rotterdams Opera Koor.
Het Rotterdams Opera Koor.

De Daniel den Hoed Stichting houdt zich al honderd jaar bezig met de bestrijding van kanker. De kreet van de stichting is dan ook: ‘Maak kanker kansloos!’ De opbrengst van het benefietconcert van het semiprofessionele Rotterdams Opera Koor moet die missie ondersteunen.

Het koor zal tijdens het concert onder meer een deel uit Carmina Burana van Orff zingen en heeft verder werken geprogrammeerd rond Moederdag.

Er is veel solistische inbreng. Naast violiste Floortje Braam, accordeoniste Paula van Wanrooij en bariton Ago Verdonschot (tevens dirigent) treedt de Zuid-Afrikaanse coloratuursopraan Marion Roberts op. Het concert wordt begeleid door Ben Martin Weijand, pianist en begeleider bij het Groot Omroepkoor.

Het concert vindt plaats in de Open Hof Ommoord en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro. Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Opera Koor.

Vorig artikel

Fabiano domineert saaie Lucrezia Borgia

Volgend artikel

Decca's Most Wanted: nostalgische schatkist

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.