BinnenkortNieuws

Blazers Ensemble speelt Ring in 90 minuten

Het Nederlands Blazers Ensemble en theatergroep Hotel Modern spelen Wagners Ring des Nibelungen in 90 minuten. De productie, met als ondertitel ‘Opkomst en ondergang van een Wagneriaans insectenrijk’, gaat vanaf 21 november op tournee door het land.

NBE RingWaar Richard Wagner Rijndochters, Nornen, reuzen, goden en dwergen voor ogen had bij het schrijven van zijn magnum opus Der Ring des Nibelungen, plaatsen het Nederlands Blazers Ensemble en Hotel Modern de vierdelige opera in het insectenrijk.

Op het toneel komt een levensgroot terrarium vol bidsprinkhanen, mestkevers en mierenkolonies te staan, aldus de beschrijving. Daarin wordt Wagners grootse verhaal over machtsstrijd en liefde verbeeld met “marionetten van geleedpotigen”. Die uitbeelding, de taak van Hotel Modern, wordt door middel van minicamera’s aan het publiek vertoond.

Het Nederlands Blazers Ensemble verzorgt met veertien musici de muziek bij dit tafereel. Daarbij is Wagners urenlange werk teruggebracht tot 90 minuten.

De Ring in 90 minuten beleeft op 21 november voor een uitverkocht Podium Mozaïek in Amsterdam zijn voorpremière en gaat een dag later in de Rotterdamse Schouwburg in première. Daarna volgt tot en met 4 december een tournee langs diverse steden.

Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Blazers Ensemble.

Vorig artikel

Joyce DiDonato: pure schoonheid

Volgend artikel

Herreweghe dirigeert de Psalmen Davids

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.