Home » Binnenkort, Nieuws

Belcanto Academy-zangers geven concert

Hoofddorp3 juli 2014

door

Diverse jonge zangers van de International Belcanto Academy geven op woensdag 16 juli een operaconcert in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Het concert sluit de zomercursus van de academie af en is tevens een opmaat tot vier volledige uitvoeringen van Die verkaufte Braut in september.

Belcanto Academy Concert juli 2014 2De International Belcanto Academy begeleidt jonge, afgestudeerde zangers op hun weg naar de Nederlandse en internationale operapodia. Ieder jaar organiseert de academie een zomercursus, waarin jonge talenten hun vocale techniek kunnen verfijnen, hun repertoire kunnen uitbreiden en hun scenische mogelijkheden kunnen ontwikkelen.

De deelnemers van dit jaar presenteren zich op 16 juli in Hoofddorp door middel van een concert. Ze zingen onder begeleiding van Han-Louis Meijer en Ineke Vosman fragmenten van onder anderen Mozart, Bizet, Lehár en Donizetti.

Bijzonder programmaonderdeel zijn enkele semiscenische scènes uit Die verkaufte Braut. De fragmenten zijn een voorproefje van een volledig geënsceneerde productie van de opera van Smetana, die de Belcanto Academy samen met Opera Noord-Holland-Noord vanaf 6 september zal opvoeren in Hoofddorp.

Kaarten voor het concert op 16 juli zijn te bestellen via de website van schouwburg De Meerse of via admin@internationalbelcantoacademy.com.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.