BinnenkortNieuws

Operafront speelt ‘live trailer’ Così fan tutte

Het Grachtenfestival en het Operafront presenteren van 16 tot en met 20 augustus vier voorstellingen van Così fan tutte in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Ter promotie spelen de artiesten op zaterdag 9 augustus tussen 13.00 en 17.00 een ‘live trailer’ van de productie, voor de schouwburg, op het Leidseplein.

Così fan tutte - OperafrontHet Operafront oogstte eerder al succes met deze enscenering van Mozarts opera Così fan tutte bij het Staatstheater Braunschweig en bij de Dutch National Opera Academy. Regisseur Lotte de Beer en het ontwerpduo Clement & Sanôu zetten de karakters van Mozart neer als clowns, om de cynische toon van het verhaal te versterken.

“Eigenlijk is dit het verhaal van de zondeval”, zegt De Beer. “Het verschil tussen waar de geliefden zijn in het begin en aan het einde van dit wrede spel is als dag en nacht.”

De uitvoeringen op het Grachtenfestival worden gedirigeerd door José Miguel Esandi. De rollen worden vertolkt door Tuomos Pursio, Louise Kwong, Timothy Fallon, Florieke Beelen, Orhan Yildiz en Moran Abouloff.

De speelreeks gaat op zaterdag 16 augustus in première, maar deze zaterdag, 9 augustus, is er dus al een preview te beleven op het Leidseplein. De artiesten spelen een kleine uitsnede uit de voorstelling, waarbij publiciteit voor de productie niet het enige doel is. De makers willen zo ook meer mensen met opera in contact brengen.

Zie voor meer informatie over de productie de website van het Grachtenfestival.

Vorig artikel

Cristina Deutekom (82) overleden

Volgend artikel

Opera in de media: week 33

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.