AchtergrondBinnenkort

Actie: Wagner-concert met Theorin en Renes

Het Royal Swedish Opera Orchestra onder chef-dirigent Lawrence Renes viert op zaterdagmiddag 4 oktober ‘400 jaar Zweden-Nederland’ met een concert in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Op het programma staan onder meer Wagner-fragmenten met sopraan Iréne Theorin. Doe mee aan de prijsvraag en win vrijkaarten!

Maestro Lawrence Renes (foto: Marco Borggreve).
Maestro Lawrence Renes (foto: Marco Borggreve).

Het Royal Swedish Opera Orchestra uit Stockholm en zijn Nederlandse chef-dirigent Lawrence Renes vormen een perfecte match om het jubileumjaar ‘400 jaar Zweden-Nederland’ te vieren. Het orkest, dat voor het eerst in Nederland te gast is, doet dat met het Vorspiel en de Liebestod uit Tristan und Isolde, het één uur durende arrangement dat Henk de Vlieger maakte van Der Ring des Nibelungen en Thijl Treurmuziek, een werk van de Nederlandse componist Jan van Gilse (1881-1944).

Voor het fragment uit Tristan und Isolde en de slotscène van Brünnhilde uit Götterdämmerung (onderdeel van De Vliegers arrangement) is de Zweedse sopraan Iréne Theorin gevraagd. Theorin debuteerde in 2000 bij de Bayreuther Festspiele en is vooral bekend van haar rol als Brünnhilde in Der Ring des Nibelungen, die ze in steden als Londen, New York en Milaan vertolkte. Isolde zong ze eerder onder meer in Rotterdam onder Valery Gergiev en bij de Bayreuther Festspiele.

Place de l’Opera organiseert rond dit eenmalige concert een prijsvraag. Onder de inzenders van het goede antwoord worden 4 x 2 vrijkaarten verloot.

De prijsvraag:

Met welke rol debuteerde Iréne Theorin in 2000 bij de Bayreuther Festspiele?

Stuur uw antwoord voor dinsdag 30 september 12.00 uur naar redactie@operamagazine.nl. Vergeet niet uw naam te vermelden.

De winnaars krijgen op dinsdagmiddag 30 september bericht.

Zie voor meer informatie over het concert de website van de Dr Anton Philipszaal.

Vorig artikel

Robin Johannsen komt eraan!

Volgend artikel

Weense opera onderscheiden voor streaming

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.