Home » Binnenkort, Nieuws

Met vervolgt bioscoopseizoen met Figaro

New York14 oktober 2014 Geen reacties

Op zaterdag 18 oktober vertoont de Metropolitan Opera een nieuwe productie van Le nozze di Figaro in bioscopen in meer dan 65 landen, waaronder Nederland. De enscenering van Richard Eyre wordt muzikaal ingevuld door James Levine en zangers als Ildar Abdrazakov, Marlis Petersen en Peter Mattei.

Scène uit Le nozze di Figaro, met Marlis Petersen en Peter Mattei (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

Scène uit Le nozze di Figaro, met Marlis Petersen en Peter Mattei (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De Metropolitan Opera opende dit seizoen zijn deuren in Lincoln Center in Manhattan met een nieuwe productie van Mozarts Le nozze di Figaro. Aanstaande zaterdag, een week nadat met Verdi’s Macbeth het Live in HD-seizoen van het New Yorkse operahuis begon, kan ook het bioscooppubliek van de Met kennismaken met het werk van Sir Richard Eyre.

De Britse regisseur Eyre ensceneerde eerder in New York Carmen, een productie die met Elīna Garanča in de hoofdrol in seizoen 2009/2010 wereldwijd in bioscopen te zien was. Voor Le nozze di Figaro werkt Eyre samen met ontwerper Rob Howell, die ook van de Met-producties van Carmen en Werther het ontwerp deed. Sara Erde doet de choreografie, Paule Constable het licht.

Eyre transporteert het verhaal van Mozart naar de jaren twintig, dertig van de vorige eeuw en laat het zich afspelen in een herenhuis in Sevilla. Daar vinden de mozartiaanse verwikkelingen plaats tussen de graaf (Peter Mattei) en de gravin (Amanda Majeski) en Figaro (Ildar Abdrazakov) en Susanna (Marlis Petersen). Isabel Leonard is van de partij als Cherubino.

De avond staat onder leiding van James Levine, de muzikaal directeur van de Met. Met Figaro opende Levine onlangs voor het eerst in vier jaar weer een Met-seizoen. De maestro kampte met gezondheidsproblemen, waardoor hij de afgelopen jaren veel optredens moest afzeggen.

Le nozze di Figaro wordt vertoond in vele bioscopen in Nederland, waaronder diverse vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Theater de Speeldoos in Baarn.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder een trailer van de productie:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.