BinnenkortNieuws

Vier Wayenbergs verjaardag met korting mee

Pianist Daniël Wayenberg werd op zaterdag 11 oktober 85 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag, en van 77 jaar podiumervaring, maakt hij een concerttournee door Nederland, met inbreng van onder anderen twee zangers. Bestel nu met 25 procent korting uw kaarten!

WayenbergDaniël Wayenberg is een internationaal bekend pianist. Hij werd in 1929 geboren in Parijs en trad al in 1936 in het openbaar op, 7 jaar oud. Hij kreeg lessen in Den Haag en later in Parijs. In 1949 brak hij internationaal door, waarna hij in vele grote concertzalen optrad. Tevens was hij actief als componist. Zo schreef hij het ballet Solstice voor het Théâtre des Champs-Elysées.

Ter gelegenheid van zijn verjaardag komt Wayenberg van 14 tot en met 23 november naar Nederland voor een tournee langs Kasteel Wittenburg in Wassenaar, het Concertgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, het Muziekgebouw Eindhoven en tot slot de Edesche Concertzaal.

De Edesche Concertzaal is vorig jaar opgericht door de uitgever van Place de l’Opera en sponsorde deze zomer de uitgave van het nieuwe operaboek Libretto. Het concert in Ede vindt plaats op zondag 23 november om 15.00 uur.

De tournee is getiteld Daniël Wayenberg & friends. De pianist zal solostukken spelen van veel verschillende componisten en treedt verder op met vrienden: het jonge pianotalent Martin Oei, mezzosopraan Yana Boukoff en bas-bariton Pieter Vis.

Boukoff is Wayenbergs favoriete mezzosopraan. Ze zong rollen in opera’s als Carmen, Il barbiere di Siviglia en Le nozze di Figaro. De 65-jarige Pieter Vis, een pupil van Dietrich Fischer-Dieskau en Ruud van der Meer, is een goede vriend van Wayenberg.

Place de l’Opera biedt zijn lezers 25 procent korting aan op de verjaardagstournee van Wayenberg. Ga naar de website van Stichting Ecomuziek en boek uw kaarten voor één van de concerten.

Vorig artikel

Schweigsame Frau: kolfje naar Kosky's hand

Volgend artikel

Haarlemse Opera belicht Torrentius

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.