BinnenkortNieuws

DNO huist masterclasses Franse opera

De Nationale Opera organiseert deze week in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours en het European Network of Opera Academies verschillende masterclasses rond de Franse opera. Ed Spanjaard gaf zondag 19 oktober de eerste workshop en deze week volgen er nog drie. Zaterdag 25 oktober is er een presentatieconcert.

De masterclasses vinden plaats in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam (foto: Edwin Walvis).
De masterclasses vinden plaats in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam (foto: Edwin Walvis).

Terwijl op het toneel van Nationale Opera & Ballet de Franse opera L’étoile te zien is, worden deze week in het Atrium van het operagebouw in Amsterdam masterclasses gegeven rond het Franse operagenre. De twaalf deelnemers zijn geselecteerd tijdens het afgelopen Internationaal Vocalisten Concours en door het European Network of Opera Academies (ENOA), waar DNO sinds 2012 lid van is.

Centraal in de masterclasses staat “opera, concert en mélodie van 1800-1950”. Dirigent Patrick Fournillier, die de speelreeks van L’étoile leidt, buigt zich op dinsdag 21 oktober over Massenet. Bas-bariton Jean-Philippe Lafont behandelt op donderdag 23 oktober de Franse opera in het algemeen en sopraan Leontina Vaduva wijdt daar verder over uit tijdens haar masterclass op vrijdag 24 oktober.

De deelnemers aan de masterclasses geven op zaterdag 25 oktober een afsluitend concert in de foyer van het operahuis. Het concert begint om 20.00 uur.

De masterclasses en het presentatieconcert zijn gratis bij te wonen. Aanmelden is wel nodig, via talentontwikkeling@operaballet.nl.

Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Domingo zingt Foscari in ROH Live Cinema

Volgend artikel

Duitse versie Koning David valt tegen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.