Home » Binnenkort

Astana Opera bezoekt Rotterdamse Doelen

Rotterdam22 oktober 2014

door

De Astana Opera uit Kazachstan bezoekt op 5 november De Doelen in Rotterdam met een concertprogramma getiteld Best of Opera. Abzal Mukhitdinov leidt zijn orkest, koor en solisten in repertoire van onder anderen Zhubanov, Khamidi, Verdi, Saint-Saëns en Mozart.

Astana OperaDe Astana Opera werd in 2013 opgericht op initiatief van de president van Kazachstan. Sinds de opening bracht het operahuis werken als Attila van Verdi, La bohème en Tosca van Puccini en diverse balletten op het toneel.

De komende tijd maakt het operahuis zijn eerste wereldtournee, die het koor, het orkest en de huissolisten naar onder meer Berlijn, Parijs, Londen, New York, Antwerpen en Rotterdam voeren. In Rotterdam is De Doelen gastheer van het gezelschap en zijn 190 meewerkenden.

In Best of Opera speelt de Astana Opera tal van fragmenten uit bekende en minder bekende opera’s. Daarbij is er veel aandacht voor de Russische operatraditie en werk uit Kazachstan zelf. Zo klinkt het orkestrale scherzo Qudasha Duman en voeren de solisten Baigali Mombekov en Dina Khamzina een scène op uit de eerste Kazachstaande opera, Abai, van de componisten Zhubanov en Khamidi.

Er klinken ook fragmenten uit onder meer Aida, Samson et Dalila, Thaïs, Attila, Die Zauberflöte, Jevgeni Onjegin, Boris Godoenov, Il Trovatore en Roméo et Juliette. Solisten zijn onder anderen Zhupar Gabdullina, Barseg Tumanyan en Bagdat Abilkhanov. Muzikaal directeur Abzal Mukhitdinov leidt het concert.

Het concert begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur is er een inleiding. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.