BinnenkortNieuws

Metropolitan vertoont Barbier in bioscoop

De Metropolitan Opera in New York vertoont op zaterdag 22 november Il barbiere di Siviglia live in diverse bioscopen in Nederland. De voorstelling staat onder leiding van Michele Mariotti. Bariton Christopher Maltman zingt de Barbier.

Lawrence Brownlee in Il barbiere di Siviglia (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).
Lawrence Brownlee in Il barbiere di Siviglia (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

Il barbiere di Siviglia werd in juni op het Live in HD-programma van de Metropolitan Opera gezet, in de plaats van The Death of Klinghoffer, nadat die opera van John Adams tot de nodige controverse had geleid.

De productie dateert uit 2006. Bartlett Sher maakte de enscenering. Hij regisseerde de afgelopen jaren ook Les contes d’Hoffmann en Le Comte Ory bij de Metropolitan Opera.

Onder muzikale leiding van Michele Mariotti vertolkt de Britse bariton Christopher Maltman de rol van Figaro, de barbier en manusje-van-alles in Sevilla. Het koppel dat hij bij elkaar probeert te krijgen, graaf Almaviva en Rosina, wordt vertolkt door respectievelijk tenor Lawrence Brownlee en mezzosopraan Isabel Leonard.

De Italiaanse Maurizio Muraro zingt de rol van Dr. Bartolo, de voogd van Rosina, die met haar probeert te trouwen. Paata Burchuladze zingt Don Basilio, de ‘handlanger’ van Bartolo.

De uitvoering van Il barbiere di Siviglia wordt in Nederland vertoond in onder meer vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Theater de Speeldoos in Baarn. Bij CineMec is de vertoning te combineren met een high tea en een inleiding van Maarten-Jan Dongelmans, georganiseerd door DGclub.

Zie voor meer informatie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

YouTube-portret: Angela Gheorghiu

Volgend artikel

Skovhus zingt en onderwijst in Den Haag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.