Home » Achtergrond, Binnenkort

Eindejaarspolls nog tot 30 december open

25 december 2014

door

Al honderden mensen brachten hun stem uit in de polls die de ‘Opera van het jaar 2014’ en de tweede winnaar van de Schaunard Award moeten bepalen. Nog niet gestemd? U kunt nog tot dinsdag 30 december 8.00 uur uw voorkeur uitspreken.

OPERA2DAY dingt met La troupe d’Orphée mee naar de titel van 'Opera van het jaar'  en is daarnaast als gezelschap genomineerd voor de Schaunard Award (foto: scene uit La troupe d’Orphée / Studio Oostrum).

OPERA2DAY dingt met La troupe d’Orphée mee naar de titel van ‘Opera van het jaar’ en is daarnaast als gezelschap genomineerd voor de Schaunard Award (foto: scene uit La troupe d’Orphée / Studio Oostrum).

Place de l’Opera stelt sinds 2009 elk kalenderjaar een ‘Opera van het jaar’ vast. Het begon als een toptienlijstje van de redactie, maar door de jaren heen is de inbreng van lezers en van andere operakenners flink gegroeid. Dit jaar werd er uit de voorkeuren van elf operajournalisten en -kenners een selectie van vijf producties samengesteld. De lezers van Place de l’Opera bepalen momenteel in welke rangorde die vijf producties komen te staan.

In de verkiezing neemt De Nationale Opera het met maar liefst vier producties (Der Ring des Nibelungen, Falstaff, Gurre-Lieder, L’étoile) op tegen OPERA2DAY met de productie La troupe d’Orphée. Honderden lezers brachten al hun stem uit, maar u hebt nog tot dinsdag 30 december 8.00 uur om de uitslag te beïnvloeden. Stem hieronder of lees eerst het uitgebreide artikel over de verkiezing.

Naast de traditionele eindejaarsverkiezing organiseert Place de l’Opera voor het tweede jaar de Schaunard Award, een prijs voor een persoon, gezelschap of organisatie die dit jaar een onderscheidende bijdrage heeft geleverd aan de wereld van opera en muziektheater. De elf operajournalisten en -kenners nomineerden hiervoor zeven personen en gezelschappen: Annett Andriesen en het Internationaal Vocalisten Concours, de gezelschappen OPERA2DAY en de Nederlandse Reisopera, de regisseurs Floris Visser en Lotte de Beer, sopraan Lenneke Ruiten en presentator Hein van Eekert.

Voor de Schaunard Award is momenteel zelfs meer gestemd dan voor de ‘Opera van het jaar’, maar ook voor deze prijs kunnen nog tot dinsdag 30 december 8.00 uur stemmen worden uitgebracht. Doe het hieronder of lees eerst het uitgebreide artikel over de Schaunard Award.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.