Home » Binnenkort, Nieuws

Grand Tour met Combattimento en Patacca

16 januari 2015 Geen reacties

Door

Sopraan Claudia Patacca en barokensemble Combattimento treden in de voetsporen van de Duitse prins Leopold von Anhalt-Cöthen en volgen hem door het Europa van begin achttiende eeuw. Hun concert, Grand Tour, is de komende tijd te zien in Amsterdam, Enschede en Tiel.

Sopraan Claudia Patacca.

Sopraan Claudia Patacca.

Prins Leopold (1694-1729) maakte als 16-jarige een reis door Europa, een ‘grand tour’, zoals dat gebruikelijk was voor studenten in die tijd. Hij deed daarbij heel wat politieke en culturele hoofdsteden aan.

In hun concert volgen Patacca en Combattimento zijn trip aan de hand van muziekstukken uit de steden die hij bezocht. Op die manier klinkt repertoire van Händel, Stricker, Mancini, Telemann en Bach.

Het concert is een mix van instrumentale en vocale stukken, met in die laatste categorie een aria uit Händels Rinaldo, de cantate Quanto mai saria più bella van Mancini en de cantate Der Weiberorden van Telemann. De Nederlandse sopraan Claudia Patacca vervult de solorol in die werken.

Grand Tour wordt voor het eerst opgevoerd op zaterdag 24 januari in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Daarna volgen voorstellingen in het Wilminktheater in Enschede op 6 februari en in Theater Agnietenhof in Tiel op 11 februari.

Zie voor meer informatie de website van Combattimento.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.