Home » Binnenkort, Nieuws

Stutzmann zingt Winterreise in Amsterdam

Amsterdam20 januari 2015

door

Alt Nathalie Stutzmann en pianiste Inger Södergren zijn op zaterdag 31 januari te gast in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Ze voeren de beroemde liederencyclus Winterreise van Franz Schubert uit.

Nathalie Stutzmann (foto: Simon Fowler).

Nathalie Stutzmann (foto: Simon Fowler).

Winterreise is één van de bekendste liederencycli ooit geschreven. De liederen verbinden thema’s als verlangen, hartstocht, bezetenheid en berusting in een “ijzingwekkende reis”, aldus het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Stutzmann en Södergren vormen sinds 1994 een vast duo. Ze hadden eerder in Engeland succes met hun vertolking van Winterreise en maakten er ook een cd-opname van. Het werk is eigenlijk voor een mannenstem gecomponeerd, maar door de jaren heen hebben de nodige grote zangeressen de cyclus opgevoerd.

Het concert van Stutzmann en Södergren is onderdeel van de Serie Grote Zangers. De uitvoering wordt voorafgegaan door een voorprogramma van de jonge Nederlandse sopraan Charlotte Janssen, begeleid door pianist Mark van Nispen. Zij voeren liederen van Mahler, Wolf en Richard Strauss uit.

Zie voor meer informatie over het recital de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.