AchtergrondBinnenkortFeaturedOperacast

Podcast: Reimsreisje voor alle leeftijden

Gemaakt voor kinderen, maar ongetwijfeld voor alle leeftijden geschikt is Reimsreisje. Place de l’Opera mocht meekijken bij een eerste doorloop van de kinderopera, die parallel aan Il viaggio a Reims opgevoerd wordt bij De Nationale Opera, en sprak daarna met regisseur Marcel Sijm en singer-songwriter Stevie Ann.

Regisseur Marcel Sijm (foto: Marco Borggreve).
Regisseur Marcel Sijm (foto: Marco Borggreve).

Voor Reimsreisje maakten tekstschrijvers Eric Bindervoet en Robbert-Jan Henkes een nieuwe Nederlandse tekst bij Rossini’s opera Il viaggio a Reims. Bob Zimmerman componeerde daar recitatieven bij. Zo werd het: Reimsreisje.

In de cast staan bekende Nederlandse operazangers, maar ook singer-songwriter Stevie Ann, die eigen liedjes kon schrijven voor haar rol als Corinna.

Er komen besloten schoolvoorstellingen, maar voor de uitvoeringen van 30 januari tot 1 februari zijn kaarten te koop op de website van De Nationale Opera.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Vorig artikel

Concertgebouw brengt herontdekte Steffani

Volgend artikel

Opera in de media: week 5

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.