BinnenkortBuitenlands nieuws

Dynamic zendt La Gioconda uit via internet

Op donderdag 22 oktober krijgen 1000 mensen de mogelijkheid om via internet de opera La Gioconda te bekijken. Dynamic zendt die avond een productie van het werk van Ponchielli live vanuit de Arena di Verona uit.

De uitzending is een experiment van het operalabel Dynamic. Er mogen maximaal 1000 mensen kijken zodat de kwaliteit van de uitzending wordt gewaarborgd. Kijken is gratis, al moet je je wel aanmelden op de website.

Dynamic heeft voor de proef gekozen voor La Gioconda van Ponchielli. Het werk is een Italiaanse variant van de Franse grand opéra en werd in de twintigste eeuw onder meer bekend doordat Maria Callas zich er actief mee bezighield. De diva nam de opera bijvoorbeeld meerdere malen op.

De productie uit Verona staat onder leiding van Donato Renzetti. De regie is van Pier Luigi Pizzi.

De titelrol wordt gezongen door de Amerikaanse dramatische sopraan Andrea Gruber. Verder zingen artiesten als Marco Berti, Alberto Mastromarino, Carlo Colombara en Elisabetto Fiorillo in de voorstelling.

De uitzending begint om 20.00 uur en duurt een kleine drie uur. Registreren kan op de website van Dynamic. Daar is ook een preview te zien.

Vorig artikel

Gelaarsde Kat geeft aangename kopjes

Volgend artikel

Flórez en Damrau scoren in San Francisco

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.