Binnenkort

Foyeravond over Dialogues des Carmélites

Dit seizoen biedt De Nationale Opera bezoekers aan verschillende opera’s de mogelijkheid zich al voor de première een beeld te vormen van wat hen te wachten staat. De Foyeravonden brengen, zoals het operahuis het verwoordt, de bezoekers vast ‘in the mood’ voor de komende productie. Op maandag 26 oktober is de Foyeravond rond Dialogues des Carmélites.

Een Foyeravond (© Iris Koomen/De Fotomeisjes).
Een Foyeravond (© Iris Ooms/De Fotomeisjes).

Een grote productie van De Nationale Opera komt een heel stuk dichterbij als je al wat muziek kent, het verhaal hebt gehoord en op andere manieren met de inhoud hebt kunnen kennismaken. Dat geldt in elk geval voor de komende Foyeravond. Dan staat de opera Dialogues des Carmélites centraal in een programma met tekst en muziek.

In een regie van Robert Carsen keert de productie van de tweede opera die Francis Poulenc componeerde terug op het podium aan de Amstel. In de opera bracht Poulenc religie en revolutie samen, zich baserend op gebeurtenissen tijdens de Franse Revolutie. Deze productie van Dialogues des Carmélites was al in dertien landen te zien.

De Duitse mezzosopraan Doris Soffel is te gast tijdens de Foyeravond. Zij zal de rol van Madame de Croissy zingen. Ze was eerder te zien bij De Nationale Opera in Die Frau ohne Schatten en als Fricka in twee delen van de Ring-cyclus. Place de l’Opera sprak daarover in 2013 met de Duitse zangeres (lees het interview).

Er klinkt ook muziek in de foyer van Nationale Opera & Ballet: liederen van Poulenc en een aria uit de opera, begeleid door piano. Te gast is ook een kloosterlinge uit een Karmelietessenklooster. Verder zal operakenner Hein van Eekert dieper ingaan op het verhaal en de productie.

De Foyeravond begint op maandag 26 oktober om 20.30 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is de bar geopend voor drank en nagesprek.

Zie voor meer informatie, ook over de kaartverkoop, de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Gilgamesj: nieuw succes voor Hollands Diep

Volgend artikel

Otello Live in HD: absolute perfectie

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.