BinnenkortNieuws

Ekaterina Levental speelt De Weg

Onlangs maakte zangeres en harpiste Ekaterina Levental een voorstelling over haar eigen leven. Het vertelconcert De Weg is komend weekend in Amsterdam te zien tijdens het Storytelling Festival Amsterdam. Sprekend en zingend vertelt Levental het verhaal van haar vlucht van Tasjkent naar Nederland.

De Weg - Ekaterina LeventalIn de voorstelling De Weg neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg begon in Tasjkent, waar ze opgroeide, en leidde van land naar land toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten.

In een regie van Chris Koolmees vertelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook over hoop voor de toekomst. De Weg toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden.

Sopraan Ekaterina Levental zong als soliste in producties van De Nationale Opera, werkte mee aan verschillende voorstellingen van Muziektheater Hollands Diep en vormt met Eva Tebbe het duo Bilitis. Afgelopen zomer sprak ze met Place de l’Opera over het verhaal van haar leven, dat leidde tot haar komst naar Nederland. Beluister hier de podcast.

De Weg is op zaterdag 31 oktober om 20.00 uur te zien in Pllek, de ‘creatieve hangout op de NDSMwerf’ in Amsterdam-Noord. De locatie is vanuit Amsterdam-Noord te bereiken via de Tasmanstraat, vanuit Amsterdam-Centrum vaart de pont over het IJ naar Noord. Zie voor meer informatie de website van het Storytelling Festival.

Vorig artikel

Kirchschlager: “Het lied masseert de ziel”

Volgend artikel

DNO viert jubileum met groot Opera Gala

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.