BinnenkortNieuws

Dasch bezoekt Utrecht en Amsterdam

Sopraan Annette Dasch geeft binnenkort twee liedrecitals in Nederland: op zondag 8 november in TivoliVredenburg in Utrecht en op dinsdag 10 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Samen met pianist Rudolf Jansen brengt ze muziek van Mendelssohn en Schumann.

Annette Dasch (© Manfred Baumann).
Annette Dasch (© Manfred Baumann).

De Duitse sopraan Annette Dasch heeft haar naam stevig gevestigd in de internationale operawereld. Ze stond de afgelopen tijd op grote tonelen als die van de Metropolitan opera, de Bayreuther Festspiele en de Bayerische Staatsoper en was de afgelopen weken in Gent en Antwerpen te zien in Tannhäuser bij Opera Vlaanderen.

Vorig seizoen zou Dasch Nederland aandoen om de titelrol in Richard Strauss’ opera Arabella te zingen bij De Nationale Opera, maar vanwege haar zwangerschap moest ze die productie afzeggen. TivoliVredenburg en het Muziekgebouw aan ’t IJ laten haar nu echter alsnog naar ons land komen.

Dasch zingt in beide concertzalen hetzelfde recital. De eerste helft van haar programma bestaat uit liederen van Felix Mendelssohn Bartholdy op poëzie van Heine, Goethe, Von Geibel, Voss en Von Eichendorff. De tweede helft is gewijd aan de cyclus Liederkreis van Robert Schumann, die afgelopen weekend ook door mezzosopraan Angelika Kirchschlager werd uitgevoerd, in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

In Amsterdam maakt het recital van Dasch en Jansen deel uit van de Serie Grote Zangers, waarbij alt/mezzo Ingeborg Brocheler en pianiste Mirsa Adami een voorprogramma verzorgen.

Zie voor meer informatie de websites van TivoliVredenburg en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Barbara, Debby en Iain

Volgend artikel

De karmelietessen van Compiègne

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.