AchtergrondBinnenkortFeaturedOperacast

Podcast: Anthony Heidweillers Wozzeck

Anthony Heidweiller brengt samen met het Utrechtsch Studenten Concert in december twee uitvoeringen van de Wozzeckmonoloog, een korte versie van de opera van Alban Berg. Heidweillers fascinatie voor Wozzeck begon bij het toneelstuk waarop de opera is gebaseerd. “Ik zag het en ik was verkocht. Daarvoor is theater bedoeld, dacht ik.”

Wozzeckmonoloog - foto Place de l'Opera
Anthony Heidweiller (rechts), met op de voorgrond regisseur Wim Trompert (© Place de l’Opera).

Het plan is om ooit de complete opera van Alban Berg uit te voeren. In aanloop daarnaar is er nu de Wozzeckmonoloog, die Anthony Heidweiller zingt bij het Utrechtsch Studenten Concert, in een regie van Wim Trompert. De laatste weken is er gerepeteerd en op één van die avonden sprak Place de l’Opera met de zanger.

De uitvoeringen van de Wozzeckmonoloog zijn op 8 december in de NedPhO-koepel in Amsterdam en op 10 december in TivoliVredenburg in Utrecht. Informatie over kaartverkoop vindt u op de website van het Utrechtsch Studenten Concert.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform is Podcast Addict een veelgebruikte app voor smartphone of tablet. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij onze podcasts.

Vorig artikel

In memoriam Luc Bondy (1948-2015)

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Thomas, Bastiaan en Barb

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.