BinnenkortNieuws

Collegium Vocale zingt Händel-programma

Collegium Vocale Gent en de Akademie für Alte Musik Berlin brengen op 28 februari twee monumentale koorwerken van Händel in het Concertgebouw in Amsterdam: de Ode for St. Cecilia’s Day en de Funeral Anthem for Queen Caroline.

Collegium Vocale Gent. (© Michiel Hendrickx)
Collegium Vocale Gent. (© Michiel Hendrickx)

De uitvoering van Collegium Vocale Gent en de Akademie für Alte Musik Berlin – twee van de meest gerenommeerde ensembles in het barokcircuit – is onderdeel van de programmering van Fred Luiten Concertorganisatie, die eerder dit seizoen twee Händel-opera’s bracht.

De Ode for St. Cecilia’s Day is een cantate op een tekst van John Dryden, met vier aria’s voor sopraan en twee aria’s voor tenor. In het Concertgebouw worden die partijen gezongen door sopraan Klara Ek en tenor Thomas Hobbs.

De Funeral Anthem for Queen Caroline – ook wel bekend als The Ways of Zion Do Mourn – is een werk voor vier solisten, koor en ensemble. Händel werkte het stuk later om tot het eerste deel van zijn oratorium Israel in Egypt en naar verluidt gebruikte Mozart het thema van de eerste koorpassage voor zijn bekende requiem.

De uitvoering in het Concertgebouw wordt gedirigeerd door Christian Curnyn. Lezers van Place de l’Opera kunnen met korting kaarten bestellen. Ga naar de website van het Concertgebouw, kies uw plaatsen en vul aan het einde van de reservering de volgende actiecode in: FL280216AH. U ontvangt dan € 15,50 korting.

Hieronder twee voorproefjes van het geprogrammeerde repertoire:

https://www.youtube.com/watch?v=PwN7_R25P6g

Vorig artikel

Kwalificatie Belvedere-concours van start

Volgend artikel

Risonanza op tournee met Dido and Aeneas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.