BinnenkortNieuws

Kwalificatie Belvedere-concours van start

Deze maand gaat de kwalificatieronde voor het 35e Belvedere-concours van start. In 69 steden kunnen jonge zangers auditie doen en een plekje voor de eindronden in Kaapstad bemachtigen. In Amsterdam vinden de audities op 22 april plaats. Aanmelden kan tot 8 april.

Belvedere logoHet Belvedere is één van de bekendste competities voor jonge zangers. In de afgelopen jaren huisde Nationale Opera & Ballet in Amsterdam tweemaal de finale (2013 en 2015), maar dit jaar is het Artscape Theatre in Kaapstad, Zuid-Afrika, gastheer. In de week van 27 juni vinden daar de eindronden plaats, met op zondag 2 juli de finale.

De kwalificatieronde van het Belvedere wordt altijd zeer internationaal opgezet, met audities in vele landen. Dit jaar trapt Keulen af, met een auditie in de Hochschule für Musik op 23 februari. Amsterdam is op 22 april aan de beurt. De auditie vindt plaats in Nationale Opera & Ballet. Aanmelden kan via de website van het Belvedere.

Andere audities in de buurt van Nederland zijn er op 29 maart (Brussel), 6 april (Düsseldorf), 11 april (Detmold) en 14 april (Londen). De zangers die geselecteerd worden om in Zuid-Afrika mee te dingen naar de prijzen, kunnen van de organisatie 50 procent van hun reiskosten vergoed krijgen.

Zie voor meer informatie de website van het Belvedere-concours.

Vorig artikel

Alice Coote soleert bij Concertgebouworkest

Volgend artikel

Collegium Vocale zingt Händel-programma

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.