Home » Binnenkort, Nieuws

Vanavond bij Sonostream.tv: Agrippina

29 maart 2016 Geen reacties

Sonostream.tv streamt vanavond om 19.00 uur live een voorstelling van Agrippina bij het Theater an der Wien. De productie is van de hand van Robert Carsen en onder anderen Patricia Bardon en Danielle de Niese zingen de hoofdrollen.

Scène uit Agrippina bij het Theater an der Wien. (© Werner Kmetitsch)

Scène uit Agrippina bij het Theater an der Wien. (© Werner Kmetitsch)

Agrippina stamt uit 1709. Het was een grote hit bij de wereldpremière in Venetië en heeft altijd veel waardering gekregen onder muziekkenners. Sonostream.tv noemt het werk “Händels eerste operameesterwerk”.

De opera gaat over de pogingen van Agrippina om Claudio van de troon te stoten en haar zoon Nerone tot keizer te kronen. Een politiek spelletje dat bij het Theater an der Wien in Wenen uitgespeeld wordt door onder anderen Patricia Bardon (Agrippina), Jake Arditti (Nerone), Danielle de Niese (Poppea), Fillippo Mineccia (Ottone) en Mika Kares (Claudio).

De nieuwe enscenering in Wenen is van de hand van Robert Carsen, die samenwerkt met Thomas Hengelbrock als muzikaal leider. Hengelbrock dirigeert het Balthasar Neumann Ensemble.

Een ticket voor de livestream van Sonostream.tv kost 4,99 euro. Na vanavond heb je dan nog dertig dagen toegang tot de stream. De voorstelling wordt Engels ondertiteld.

Zie voor meer informatie de website van Sonostream.tv.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.