Home » Binnenkort, Nieuws

Opera 2.0 op tournee met De Berg van Tom

22 september 2016 Geen reacties

Het operagezelschap Opera 2.0 voert van 2 oktober tot en met 8 november viermaal zijn nieuwe opera De Berg van Tom op, een werk gebaseerd op de Olympische tijdrit van wielrenner Tom Dumoulin.

Sopraan Fenna Ograjensek is mede-initiatiefnemer van Opera 2.0 en soliste in De Berg van Tom.

Sopraan Fenna Ograjensek is mede-initiatiefnemer van Opera 2.0 en soliste in De Berg van Tom.

De Berg van Tom ging op 10 augustus, de dag van Dumoulins tijdrit, in première in het Openluchttheater Valkenburg. Tijdens een wielercafé werd naar de rit gekeken en aansluitend werd de opera opgevoerd. “Het was een groot succes”, zegt sopraan Fenna Ograjensek, samen met bariton Sef Thissen de initiatiefnemer van Opera 2.0. “Door het soort opera dat we maken, kwamen er ook veel mensen die anders nooit naar de opera komen.”

Opera 2.0 wil laten zien dat opera van alle tijden is. Het gebruikt aria’s, duetten en instrumentale muziek uit bekende opera’s en maakt er een actueel verhaal mee. Eerder bracht het gezelschap de opera El Rey, over politicus Jos van Rey. Nu heeft het gekozen voor een werk over Tom Dumoulin. “We willen een positief verhaal van een sportheld brengen”, schrijft het gezelschap. “Wij spreken ons publiek aan door de connectie met het actuele verhaal, de verstaanbaarheid van de taal en in dit geval de brug tussen cultuur en sport.”

De Berg van Tom is geschreven door Frans Pollux en wordt gedirigeerd door Björn Bus. Hij staat voor het Opera 2.0 Orkest. Nynke van den Bergh voert de regie en actrice Suzan Seegers, sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen vertolken de rollen.

De Berg van Tom is de komende tijd te zien in het Theater aan het Vrijthof (2 oktober), Theaterhotel De Oranjerie in Roermond (1 november), Theater De Maaspoort in Venlo (5 november) en Parkstad Limburg Theater Heerlen (8 november).

Zie voor meer informatie de website van Opera 2.0.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.