Home » Binnenkort, Nieuws

Staatsopera van Tatarstan brengt Nabucco

28 september 2016 Geen reacties

door

De Staatsopera van Tatarstan gaat vanaf 4 oktober op tournee door Nederland met Verdi’s opera Nabucco. Het Oost-Europese gezelschap belooft “indrukwekkende decors, een groots koor en internationale solisten”.

Promobeeld van Nabucco bij de Staatsopera van Tatarstan.

Promobeeld van Nabucco bij de Staatsopera van Tatarstan.

Met Nabucco boekte Giuseppe Verdi, nog geen 30 jaar, zijn eerste grote succes. De eveneens jonge librettist Temistocle Solera schreef de tekst, gebaseerd op het bijbelse verhaal van de Joodse ballingschap in Babylon en de wrede heerser Nabucco (Nebukadnezar).

Nabucco is het meest bekend van het slavenkoor ‘Va pensiero’, een geliefd programmaonderdeel tijdens koorconcerten. Het werk als geheel is minder bekend.

De Staatsopera van Tatarstan brengt het hele werk met koor, orkest en solisten uit eigen huis. Het gezelschap bezoekt al ruim twintig jaar ieder seizoen Nederland met producties van populaire operatitels, op traditionele wijze geënsceneerd.

De tournee met Nabucco begint om 4 oktober in Hoogeveen en doet tot en met 6 november vele steden aan. Zie voor een overzicht Wereldtheater.com.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.