BinnenkortNieuws

Staatsopera van Tatarstan brengt Nabucco

De Staatsopera van Tatarstan gaat vanaf 4 oktober op tournee door Nederland met Verdi’s opera Nabucco. Het Oost-Europese gezelschap belooft “indrukwekkende decors, een groots koor en internationale solisten”.

Promobeeld van Nabucco bij de Staatsopera van Tatarstan.
Promobeeld van Nabucco bij de Staatsopera van Tatarstan.

Met Nabucco boekte Giuseppe Verdi, nog geen 30 jaar, zijn eerste grote succes. De eveneens jonge librettist Temistocle Solera schreef de tekst, gebaseerd op het bijbelse verhaal van de Joodse ballingschap in Babylon en de wrede heerser Nabucco (Nebukadnezar).

Nabucco is het meest bekend van het slavenkoor ‘Va pensiero’, een geliefd programmaonderdeel tijdens koorconcerten. Het werk als geheel is minder bekend.

De Staatsopera van Tatarstan brengt het hele werk met koor, orkest en solisten uit eigen huis. Het gezelschap bezoekt al ruim twintig jaar ieder seizoen Nederland met producties van populaire operatitels, op traditionele wijze geënsceneerd.

De tournee met Nabucco begint om 4 oktober in Hoogeveen en doet tot en met 6 november vele steden aan. Zie voor een overzicht Wereldtheater.com.

Vorig artikel

Reinbert en zijn Matthäus-Passion

Volgend artikel

Vorstelijke Prohaska delft vocaal goud op

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.