BinnenkortNieuws

Wagnergenootschap eert Wieland Wagner

Het Wagnergenootschap Nederland organiseert op zaterdag 28 januari een Wieland Wagner Symposium in het Goethe Institut in Amsterdam, met bijdragen van Michael Eisenblätter, Josef Lienhart, Willem Bruls, Paul Korenhof en Camiel Boomsma.

Pianist Camiel Boomsma maakte twee cd's met de muziek van Richard Wagner.
Pianist Camiel Boomsma maakte twee cd’s met de muziek van Richard Wagner. Hij geeft het symposium van het Wagnergenootschap een muzikaal slot.

Op donderdag 5 januari werd de honderdste geboortedag van Wieland Wagner herdacht. Place de l’Opera stond er uitgebreid bij stil in een portret. Het Wagnergenootschap Nederland grijpt de gelegenheid aan om een hele dag stil te zijn bij het leven en het werk van de “niet onomstreden kleinzoon van Richard Wagner”, zoals het genootschap het uitdrukt.

Wieland Wagner nam in 1951 samen met broer Wolfgang de leiding van de Bayreuther Festspiele over en maakte daar een nieuw begin. Wagnergenootschap-lid Michael Eisenblätter maakte Wieland Wagner persoonlijk mee in Bayreuth en Stuttgart. Hij spreekt erover in de eerste lezing op het symposium.

Josef Lienhart, president van het Richard-Wagner Verband International, geeft een voordracht over verschillende ensceneringen van Wieland Wagner en dramaturg en auteur Willem Bruls vertelt over ‘Wagners Werdegang: paradoxen en dilemma’s in een kunstenaarsleven’.

Operakenner Paul Korenhof spreekt over de operaregie van Wieland Wagner en pianist Camiel Boomsma sluit de dag af met een kort Wagner-pianorecital.

Het symposium vindt plaats in de grote zaal van het Goethe Institut en duurt van 9.30 tot 17.45 uur. Zie voor informatie over aanmelding de website van het Wagnergenootschap Nederland.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Jackie, Calixto en Jan

Volgend artikel

Reisopera houdt eerste OperaLunch 2017

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.