BinnenkortNieuws

DNO organiseert derde Kinderkorenfestival

De Nationale Opera organiseert op 29 januari voor de derde keer het Kinderkorenfestival. Zeventien kinderkoren uit het hele land zullen via workshops en het instuderen van een nieuw korenlied kennismaken met de kunstvorm opera.

Beeld van een eerdere editie van het Kinderkorenfestival. (© Anna van Kooij)
Beeld van de eerste editie van het Kinderkorenfestival. (© Anna van Kooij)

De deelnemende kinderkoren volgen workshops in spel, beweging en theater. Daarnaast krijgen ze een kijkje achter de schermen bij het Amsterdamse operahuis en studeren ze een nieuw korenlied in, geschreven door Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet en gecomponeerd door Micha Hamel. Het lied wordt uitgevoerd tijdens een Grande Finale aan het einde van de dag, geregisseerd door Marleen van der Wolde en muzikaal geleid door Michiel Rozendal.

De kinderen zullen ook workshops volgen rond plastic afval. Het doel is om met plastic afval een monster te knutselen dat een rol zal spelen in de jeugdopera Hondenhartje, die in mei dit jaar in première gaat. WastedLab, een buurtlaboratorium voor het recyclen van plastic afval, geeft de workshops.

Het Kinderkorenfestival wordt voor de derde keer georganiseerd. Hieronder een impressie van de eerste editie:

Vorig artikel

Orkest Achttiende Eeuw op tour met Fidelio

Volgend artikel

YouTube-portret: Vittorio Grigolo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.