BinnenkortNieuws

Audi ensceneert Johannes Passion voor OFF

In het kader van het Opera Forward Festival brengt De Nationale Opera in samenwerking met Muziektheater Transparant een geënsceneerde, uitgebreide versie van Bachs Johannes Passion. Er zijn twee voorstellingen in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, op 28 en 29 maart.

Productiebeeld van 'And you must suffer'. (© Anouk van Kalmthout)
Productiebeeld van ‘And you must suffer’. (© Anouk van Kalmthout)

De Johannes Passion van Bach vertelt het lijdensverhaal van Christus zoals beschreven in het evangelie van Johannes. Onder de titel And you must suffer onderzoeken regisseur Pierre Audi en de componisten Samir Odeh-Tamimi en Annelies Van Parys wat dat verhaal anno 2017 betekent.

Odeh-Tamimi heeft een nieuwe compositie geschreven die in het midden van het oratorium geplaatst is, contrasterend met de muziek van Bach. Van Parys componeerde een begin en een einde, waarin “vanuit de stilte een monoloog ontstaat, als bezinning op wat geweest is of nog komen gaat”, aldus De Nationale Opera.

Pierre Audi voorziet het geheel van een “sobere scenografie die de muziek met elkaar verbindt en reflectie biedt op de betekenis van religie, lijden en medeleven in onze tijd”.

And you must suffer wordt uitgevoerd door het barokorkest B’Rock, afgelopen zaterdag nog te gast in de NTR ZaterdagMatinee met Il ritorno d’Ulisse in patria, en Cappella Amsterdam. Koor en orkest worden geleid door Andreas Spering. De solopartijen worden gezongen door Jakob Pilgram (Evangelist), bariton Dominik Köninger (Christus), Grace Davidson, Benno Schachtner, Magnus Staveland en Tomáš Král.

And you must suffer is op 28 en 29 maart te zien in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

deFilharmonie speelt Elias in de Doelen

Volgend artikel

Tatarstan brengt 'A Night at the Opera'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.